Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Homosexuell pastor" utvisas och döms till fängelse för våldtäkt på kvinna

En homosexuell pastor.
Det var mannens försvar.
Men hans dna hittades på kvinnans kropp.
Nu döms han till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt och utvisas ur landet.

Mannen, som är i 40-årsåldern, hade en bibel i handen när knackade på kvinnans dörr i Falun och bad om hjälp att leta rätt på en lokal i närområdet, vilket kvinnan var behjälplig med.

Han berättade att han var pastor, att han botat en person från cancer och att han kunde hjälpa kvinnan med de sorger hon bar på, som han påstod sig kunna se.

Sedan går hitorierna om vad som hände den 14 juni i år isär.

Enligt kvinnan avböjde hon erbjudandet om healing men mannen följde efter henne tillbaka till lägenheten och trängde sig in.

Han utsatte henne för gärningar som är att likställa med våldtäkt och under tiden som övergreppet pågick mässade han böner över henne och menade att det han gjorde var bra för henne, uppgav kvinnan.

När hon hotade med att larma polisen ska han ha gett sig av.

Mannen medgav att han befunnit sig i lägenheten men hävdade att kvinnan släppt in honom.

Han nekade dock till brott och uppgav att han är homosexuell och har någon sexuell dragning till kvinnor.

Böneritualen hade ägt rum, men mannen menade att han bad för att kvinnan skulle få en man eftersom hon hon ville dryfta sina problem och hon anförtrott åt honom.

Han greps två veckor senare och det dna som hittades på kvinnans kropp gav träff på mannen.

Falu tingsrätt skriver i domen att ramen för kvinnans detaljrika berättelse överensstämmer med det mannen själv uppgett.

Inget tyder på att kvinnan farit med osanning och hennes historia stöds, förutom den tekniska bevisningen, även av vittnesmål, genom vänner som hon kontaktade direkt efter övergreppet.

Straffvärdet för gärningen uppskattas av rätten till tre års fängelse, men då mannen utvisas och förbjuds att återväna till landet i tio år döms han till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt och ska betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Domen kan överklagas till Svea hovrätt fram till den fjärde oktober.

Håll dig uppdaterad - Följ Brottsplats Dalarna på Twitter här

LÄS: Fler Blåljusnyheter här