Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holyfield boxas i Sverige i höst

Annons

En boxningslegendar kommer till Sverige.

Evander Holyfield, fyrfaldig tungviktsvärldsmästare, kommer gå en uppvisningsmatch i Karlstad den 15 september i en stjärnspäckad gala.

Det finns dock en risk att Holyfield drar sig ur galan.

Och utsikterna för att Holyfield ska boxas i Sverige är goda. Hans önskemotståndare till en titelmatch om tungviktsbältet, uzbeken Oleg Maskajev, går en match till helgen och det innebär att han månaderna därefter inte kommer att tävla.

TT: Varför vill Holyfield komma till Karlstad?

Holyfield får sällskap av två andra före detta tungviktsmästare i Karlstad _ Riddick Bowe och Bruce Seldon. Den sistnämnde kommer att möta hemmasonen Michael Lindblad i en tävlingsmatch. Dessutom kommer Åsa Sandell gå en match om två mästarbälten (WBE och NABC) mot Teresa Perozzi, 33, från Bermuda.

Övriga boxare som är klara är svenskarna Daniel Hartwig, Johan Torbjörnsson, Benjamin Kalinovic samt norrmannen Reidar Wahlstad.

Galan, som går av stapeln den 15 september i Löfbergs Lila Arena, arrangeras av nystartade Pugnus Boxing Promotion, men även hockeyklubben Färjestad finns på ett hörn som medarrangörer. Anders Holmberg vill dock inte avslöja vilka som är finansiärer till galan eller hur mycket pengar som har lagts ner på att locka boxarna till Karlstad.

Sammanlagt blir det tio matcher vid galan. Arrangörerna kommer att anhålla om att matcherna ska få innehålla sex ronder, ett beslut om det fattas senare i vår.

TT

Mer läsning

Annons