Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holmström tillbaka som målskytt

Annons

När Detroit natten till torsdagen kvitterade San Joses försprång i kvartsfinalserien i Stanley cup, var det en spelsugen Tomas Holmström som visade vägen.

Tomas Holmström missade de tre första matcherna i kvartsfinalserien i Stanley cup, efter att ha fått en klubbspets i ögat. Men på torsdagskvällen var Holmström tillbaka på isen och som tack för det såg han till att inleda målskyttet för sitt Detroit.

När bara fem sekunder återstod av den tredje perioden reducerade Holmström till 1_2 mot San Jose, assisterad av Nicklas Lidström. Målet ingav laget nytt hopp, även om det skulle dröja till den sista minuten även i tredje perioden innan Detroit förmådde att få till en kvittering till 2_2. I sudden death såg sedan Mathieu Schneider till att avgöra matchen till Detroits fördel.

I Ottawa inledde Daniel Alfredsson målskyttet mot New Jersey drygt fyra minuter in i den första perioden. Assisterad av Dany Heatley och Jason Spezza satte han pucken i målets övre högra hörn. New Jersey-målvakten Martin Brodeur räddade 33 av 36 skott, men det var inte bra nog.

Matchen slutade 3_2 till Ottawa. Och efter segern är det kanadensiska laget nu bara en seger från semifinal i Stanley cup.

TT

Mer läsning

Annons