Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höll musiksöndag för Världens Barn

Söndagen gick i musikens tecken i Långshyttans Folkets Hus. Musiksöndagen arrangerade för tredje gången för att samla in pengar till Världens Barn.
– Folk sa att vi inte kan sluta med detta eftersom det har blivit tradition, säger Bernt Ersson som arrangerade kvällen ihop med hustrun Lena.

Bernt Ersson hälsade publiken på 36 personer välkommen till musiksöndagen.

– Detta är tredje upplagan. Vi har spelglada artister på scenen i dag så ni får ha överseende om det blir lite högt ljud, säger han.

Därefter intogs scenen av Bengt Kyllinge, som spelade låtar och berättade historier för att underhålla publiken. Efter ett par låtar presenterade Bengt sedan sin son Edvin Erlandsson, som gjorde imitationer av både James Brown och Elvis Presley.

– Edvin är ju grym! Undrar just vem han brås på. Måste vara hans mamma, säger Bengt.

Efter att Bengt Kyllinge hade spelat ett potpurri på 13 av Evert Taubves låtar på saxofon kom Edvin Erlandsson upp på scenen igen för att göra ett trolleritrick och samtidigt prata lite om att lösa sig från sina bojor.

– Det gäller att prioritera rätt och ha en dialog med sig själv, säger Edvin samtidigt som han tar sig loss ur bojorna som han är fastlåst med.

Näste artist på scenen var Långshyttebördige Bonny Lindqvist som kallar sig för The Countryman.

– Jag tänker inte prata så mycket utan låter musiken tala i stället, säger Bonny och drar i gång med en mexikanskinfluerad låt som hette "A little bit of spending the night".

Under eftermiddagen fick publiken även lyssna till Peter Lönnborg med Band samt Petra Kvännå innan musiksöndagen avslutade av en gospelkör.

– Kören var en fantastisk avslutning på en fantastisk dag. Det är bara synd att vi inte sålde fler biljetter än runt 40 stycken. I fjol var det 120 personer på musiksöndagen. Jag vet inte vad som höll publiken borta i år, men de som inte var här missade verkligen något. Alla inblandade var jättenöjda och det är vi som arrangörer också, säger Bernt Ersson, som redan nu öppnar för en fortsättning nästa år.

– Folk sa att vi inte kan sluta med detta eftersom det har blivit en tradition nu. Och vi gräver inte ner oss för att det inte kom så många besökare i år, vi ser positivt på arrangemanget och siktar på att ha en ny musiksöndag nästa år igen, säger han.