Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höll heldag med körsång

I februari ska gospelmusikalen "Befriad" uppföras i Vasakyrkan. Projektet har ett annorlunda tillvägagångssätt.

– Vi träffas tre heldagar och sjunger. Resten av tiden får var och en öva på egen hand, berättar Lotta Stevens, som håller i projektet.

Alla intresserade var välkomna till St Paulusgården på lördagen där den första övningsdagen inför uppförandet av "Befriad" hölls. Ett 20-tal personer kom för att sjunga.

– Och det var flera stycken som ville vara med men som inte hade möjlighet att komma i dag. Vi har aldrig testat att göra så här tidigare. Det är ett sätt att få med folk som inte har möjlighet att träffas en gång i veckan. Vi visste inte alls hur många som skulle komma i dag. Det blir en heldag i dag och sedan kommer vi att träffas under två heldagar till, en i november och en i februari. Resten av tiden får var och en öva på egen hand, säger Lotta Stevens.

Musikalen är skriven av Peter Sandwall och Lars Mörlid och beskriver olika scener ur Johannesevangeliet.

– Vi sjunger rena bibeltexter ur Johannesevangeliet. Vid konserten i Vasakyrkan den 3 februari kommer vi att ha ett helt band som kompar oss. Det kommer att bli en konsertversion av musikalen och våra solister är de som kommer att agera. Detta är ett ekumeniskt projekt som samlar alla församlingar, förklarar Lotta Stevens.

Hon hade hjälp av Lennart Bengts, som spelade piano, under övningsdagen. Lennart kommer även att delta i konserten.

– Hur går det så här långt tycker ni? frågar Lotta under repetitionen.

– Jodå, bara man håller sig till rätt rad så går det nog bra, säger en av sångarna.