Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höjd landstingsskatt igen – 3 000 kronor för en familj

Vänstermajoriteten av S, V och MP är på väg att driva igenom ytterligare en skattehöjning i landstinget och förpassa Dalarna till det verkliga högskattelänet. Partierna ger upp det tålmodiga arbetet för att få rätsida på dalalandstingets dåliga ekonomi. Det orkar de inte med.

Att höja skatten med 50 öre löser inga problem. Det visar tidigare skattepåslag från socialistsidan. I stället är det så att samma problem skjuts några år på framtiden igen – utan att ha blivit lösta.

Om några år poppar de upp igen, då med ytterligare skattehöjningar som vänsterrecept. Nej, det här fungerar inte. Dalalandstinget är värt ett nytt styre, lett av allianspartierna.

Att spä på landstingsskatten med en femtioöring motsvarar runt 3 000 kronar per år för en medelinkomstfamilj där båda föräldrarna arbetar. Ett sådant dråpslag lockar inte fler utifrån att flytta till Dalarna. Alla kampanjer om att få fler att flytta till vårt län får ett slag rakt i ansiktet.

Birgitta Sacrédeus

Kristdemokraternas oppositionsråd i dalalandstinget.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare