Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hohenthal gör comeback

Han har haft erbjudanden från STCC och nystartade utbrytarserien TTA.
Men Sebastian Hohenthal har hela tiden varit tveksam när han fått frågan om en eventuell comeback.
Nu är det klart att den 27-årige Morakillen återvänder till racingbanan.

Annons

– Det ska bli väldigt kul att få köra på en svensk racingbana, det har jag inte gjort sedan 2003, säger Sebastian.

Men det blir inte till någon av ovan nämnda serier utan Hohenthal har tackat ja till en styrning i Camaro Cup.

– Det är lite turbulent i motor-Sverige och det kändes för osäkert med STCC och TTA. Men så dök det här upp, det lät väldigt intressant, och vi hittade en bra lösning, förklarar Hohenthal varför han hamnade i Camaro Cup i stället för de mer, åtminstone medialt, större serierna.

– Men Camaro är enda serien som har fullt hus. Det är gamla duktiga förare blandat med yngre lovande killar. I fjol körde bland annat Tedh Björk och Jan Magnussen, som tidigare kört formel 1, i den här serien.

Hohenthal får sällskap av tre andra duktiga förare i Memphis Racing. Sedan tidigare är Hampus Lindqvist och Michael Wärn klara. Dansken Dennis Lind är i likhet med Hohenthal ett nytillskott i teamet.

– Det här går inte att jämföra med någon av de tidigare satsningarna jag gjort, men när man väl sätter sig bakom ratten så är det full fart som gäller, då vill man vinna, säger Hohenthal.