Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högtidligt luciaprogram i Svärdsjö kyrka

Närmare 200 besökare kom till Svärdsjö kyrka på tredje advents afton för att sjunga in julen och beskåda lucian Thea Skogli med tärnor.

Efter sammanringningen gick församlingspedagog Johan Halvarsson kyrkogången fram till koret spelandes på saxofon ”Koppången”. Diakon Ingela Blomström höll en aftonbön och alla bad ”Gud som haver”.

Svärdsjö kyrkokör framförde två luciasånger varefter luciatåget skred in sjungandes Luciasången. Ungdomarna sjöng ett flertal adventssånger som varvades med verser och ljuständning av adventsljusstaken. Karlarna i kören sjöng med tyngd och styrka verserna till Staffansvisan och alla övriga med bravur i omkvädet. Kyrkokören sjöng ”En stjärna lyser klar” och ”När det lider mot jul”. Johan Halvarsson sjöng solo i verserna till Sonja Aldéns gripande ”Välkommen hem” och körerna i refrängen. Ungdomarna bjöd på en avdelning med jullåtar såsom ”Hej mitt vinterland” och ”Bjällerklang”.

Unisont sjöngs så ”Nu tändas tusen juleljus” innan lucian Thea Skogli med följe gick skridande nerför kyrkogången sjungandes ”Natten går tunga fjät”.

Johan Halvarsson ledde ungdomskören och Walters Börje kyrkokören samt kompade på pianot. Johan Backlund ansvarade för ljus och ljud.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel