Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högskolan Dalarna fyller 40 år - utser två hedersdoktorer

I år firar Högskolan Dalarna 40 år med en rad olika evenemang. Man utser också som en del av firandet högskolans första hedersdoktorer – Tom Ramstedt och Lena Willemark.

Annons

Under hela året ska Högskola Dalarna fira 40-årsjubileet. Arkivbild.

Högskolan Dalarna bildades 1977, och under onsdagen inleddes firandet av 40-årsjubileet med bland annat föreläsningar. Man utsåg även två hedersdoktorer för första gången någonsin, nämligen Tom Ramstedt och Lena Willemark.

Enligt Högskolan Dalarna har Tom Ramstedt haft stor betydelse för högskolans forskning genom att bidra till förutsättningar, utveckling och internationella samarbeten inom forskningsprofilen Mikrodataanalys. Hans engagemang för miljömässigt hållbara transporter ska också ha inspirerat till fler forskningsprojekt.

Tom Ramstedt är en av två som utsetts till hedersdoktor av Högskolan Dalarna. Arkivbild.

Lena Willemark är riksspelman och folkmusiker från Evertsberg i Älvdalen som enligt Högskolan Dalarna får utmärkelsen som hedersdoktor för "banbrytande och genreöverskridande musik och för att ständigt ha vidgat sitt uttryck men vägrar ordna sig i något speciellt fack". Högskolan anser också att Lena Willemark med sin självständighet och kommunikationsförmåga är en förebild.

Läs också: Folkmusiker från Älvdalen nominerad till Grammis

Lena Willermark från Älvdalen har utsetts till hedersdoktor bland annat för att hon

De två hedersdoktorerna kommer få motta utmärkelserna den 17 mars under högtidliga former.

Läs också: Högskolan Dalarna inför ny utbildning för att förbättra demensvården

Annons