Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högerns språkliga genidrag

I sina svar till mig (18/19) kommer givetvis Olle Wickbom och signaturen "AnnO48" med den obligatoriska och intellektuellt högtstående argumentationen om kommunister. Blir ni aldrig trötta på er själva?

Det ges också fler exempel på högerns ickespråk. I valrörelserna har man framhållit sin arbetslinje (som inte minskat massarbetslösheten) i kontrast till bidragslinjen. Men avdragslinjen är ju bara en bidragslinje för de välbeställda. För att kunna göra avdrag för Rut, Rot och jobbskatter måste man ju ha en inkomst med överskott utöver det nödvändigaste att göra avdrag ifrån.

Med detta språkliga genidrag säkerställer man att bidragen går till den egna väljarbasen och inte till dem som behöver dem.

"Ann von Oben" skriver också att några dolda agendor aldrig synts till från högerregeringen. Jag tror ingen kan påminna sig att ni har lovat att ge mer till de rika, skicka ut sjuka och arbetslösa i ett utanförskap i kubik, försvaga facket, krossa den solidariska välfärden och genomföra det systemskifte ni just håller på med.

Bo Staaf

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare