Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högberg spelar med J 20-laget

Mora fick lämna Småland med en 1–2-förlust i bagaget i onsdags.
Nu väntar två tuffa matcher, Västerås borta på fredag och Malmö hemma på söndag.

Nästan ett dussin Moraspelare har som bekant åkt på hjärnskakningar, bland annat målvakten Marcus Högberg som fick en puck i pannan.

Men nu Marcus på väg tillbaka.

– Det blir bättre och bättre. Jag är på väg ner till Linköping för att spela med J 20-laget för att komma i gång lite. Det här är ett bra sätt, att få två bra matcher, säger Marcus.

Och att han kommer är viktigt med tanke på att JVM-laget tas ut 5 december.

– Det ska nog inte vara någon fara. Men jag vill ha matcher för att visa vad jag kan. Hoppas bara att det inte blir något bakslag.

En puck i pannan som gav hjärnskakning, kan det sätta sig på psyket?

– Nej, det är mitt jobb att ta puckar, hur spelar igen roll, menar Marcus.

Eventuellt kan Marcus vara med mot Malmö på söndag.

– Vi får se hur det går i Linköping om han blir med på söndag mot Malmö. Marcus behöver matcher med tanke på JVM och för oss i Mora, säger Moratränaren Patric Wener.

JVM-truppen presenteras den 5 december.

Malmö åkte på en smäll hemma mot Almtuna i onsdags, förlust med 2–5.

Västerås vann däremot knappt mot Oskarshamn med 2–1.

– Två roliga och spännande matcher som väntar mot Västerås och Malmö, säger Patric Wener.

– Västerås spelar defensivt och är målsnåla, de brukar göra sådana resultat. Det blir viktigt för oss att få ett tidigt mål så de öppnar upp sig. Sedan måste vi se upp för deras starka kontringar, säger Patric Wener.

Några nya skador blev det inte under matchen mot Troja. Men på skade- och sjuklistan finns några spelare. Sonny Karlsson var varit febersjuk, Claes Nordén och Jonathan Johansson är skadade. Dessutom är sedan tidigare Jonathan Harty borta på grund av hjärnskakning.

Hur är med Harty?

– Så där, svarar Patric Wener.