Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hög tid för öppenhet

Signaturen "Sanningen" skrev 9/10 under rubriken "Enhälliga beslut, Envall".

Det vore skamligt om inte majoriteten med kommunalråden från (S) och (C) i spetsen tar fasta på propåer om en offentlig debatt om kultur och turism. Initiativet kommer från Ivar Josefsson, Rune Karlsson, Per Kåks och Erik Nilses och särskilt när det cirkulerar rykten om att Bussgods skulle vara på väg att lämna sina nuvarande lokaler är det hög tid för öppenhet.

Enligt Dalatrafiks vd är det inte aktuellt före halvårsskiftet 2014 med en eventuell försäljning av Bussgods i Hedemora. Och om eventuellt nya ägare vill flytta ut står givetvis skrivet i mycket avlägsna stjärnor.

Anonyma insändare med anledning av mitt skrivande i ämnet har haglat. Anonyma, fega (ja, man får vara anonym!) insändare är knappt värda att bemötas. Den sanning som "Sanningen" framför ger jag inte mycket för. Lögn är signaturens eget ordval. Om jag nu tolkar Arbetarkommunen rätt, så vill man där avvakta, göra en konsekvensutredning och hålla frågan öppen. Framtiden får utvisa.

Hjalmar Envall (V)