Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hög klass i O2-sprinten

Det bjöds på hög klass när O2-sprinten avgjordes i Röbergsfjället, drygt två mil söder om Vansbro.
Jenny Öberg och Robin Bryntesson var snabbast i respektive klass.
Bästa dalaåkare blev Stina Nilsson och Jens Eriksson.

Dala-Flodas Jens Eriksson blev tvåa medan IFK Moras Stina Nilsson slutade trea i sin final, knappt slagen av Hanna Falk.

– Det var en riktigt fin tävling, som att tävla i fjällterräng, häftig miljö, tyckte Jens som körde O2-sprinten för första gången.

Det var inte många som hade sökt sig till Röbergsfjället, men det var bra klass på de tunna startfälten. I damklassen ställde bara åtta åkare upp, men arrangörerna lyckades ordna så att det blev tre heat för de som tog sig till finalerna.

Piteås Jenny Öberg var klart starkast i damfinalen. Sedan krävdes målfoto för att ge Ulricehamns Hanna Falk andraplatsen före dubble JVM-mästaren i sprint, Malungstjejen Stina Nilsson.

– Det var rafflande, konstaterade Moraåkaren. En bra final, kroppen kändes bra, så jag är nöjd, sa Stina.

Fyra i finalen blev hemmaåkaren Julia Svan.

Det kördes även en B-final och där segrade Falutjejen Hanna Brodin, som efter en lång sjukdomsperiod gjorde comeback och slutade femma.

I herrfinalen kunde Jens Eriksson inte rå på Robin Bryntesson, Sollefteå.

– Man vill ju alltid vinna, men Robin var starkare, erkände tvåan från Dala-Floda.

På placeringarna efter blev det Falun-Borläne genom Adam Steen och junioren Oscar Ivars.

Dala-Järnas skidskytt Gabriel Stegmayer vann B-finalen. Utan gevär på ryggen tävlar Stegmayer för arrangörsklubben Vansbro AIK.

– Även om det inte var många med, så var det riktigt hög klass på tävlingarna, konstaterade nöjde tävlingsledaren Jörgen Steffansson.

Under långfredagen körs den traditionsenliga Vårpoffen i Vansbro, där både dam och herrelit kör en slinga som är 25 kilometer lång.

Torsdag kväll vid 20-tiden var det runt 170 anmälda, men Helena Karlsson i arrangerande Vansbro AIK berättade att det "tickar in" fler och fler åkare i anmälningslistan.