Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoforsbo köpte ZZ Top-biljetter för nära 3000 kronor – blev inte insläppt till konserten

En kvinna i Hofors vinner en tvist i ARN, Allmänna reklamtionsnämnden, mot det biljettföretag där hon i somras köpte biljetter för att se ZZ Top i Dalhalla i Rättvik.

Kvinnan betalade i juni 2910 kronor till företaget Biljettakuten för två sittplatsbiljetter. När hon fick biljetterna stod det att de var ståplatsbiljetter, men hon fick besked att strunta i vad det stod på biljetterna och på fakturan. Väl framme vid Dalhalla på konsertkvällen fick hon veta att det varken fanns sittplatser eller ståplatser tillgängliga. På biljetterna fanns ingen sektion angiven. Hon blev anklagad för att biljetterna var falska och sällskapet tvingades lämna konsertområdet.

Hon krävde sedan pengarna tillbaka av Biljettakuten, som motsatte sig kravet med motiveringen att kvinnan letat efter platser på fel plats i arenan. Kvinnan får nu rätt av ARN, som konstaterar att det var uppenbart att hon beställt sittplatsbiljetter, men att hon i stället fått biljetter till en nybyggd sektion med till större delen ståplatser. Kvinnan får nu tillbaka pengarna hon betalade för biljetterna.