Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeypuls podcast #40: Mikael Backlund

 
Hockeypuls podcast
Visa alla artiklar

Annons

Podden reste till Kanada – och träffade Mikael Backlund hemma i Calgary.

Där berättade han öppet och ärligt om säsongen med Flames, det omtalade tränarskiftet i höstas med Bill Peters i fokus, klausulerna i sitt kontrakt, vem som är lagets clown och när han var på toppen av sin karriär.

Den tidigare VM-hjälten och guldkaptenen slår ett slag för miljöaktivism, förklarar hur han själv försöker påverka samtalet och klimatet i Calgary samt varför han börjat prata om Greta Thunberg med sina lagkamrater.

– Jag brukar hylla henne i omklädningsrummet.

Vi kastar ljus på Backlunds stora insatser utanför isen, där han är involverad i tre välgörenhetsorganisationer, diskuterar den möjliga yrkeskarriären efter hockeyn, tankarna på att flytta hem och stödet till Patrik Berglund.

– Jag hade nog gjort samma sak. VIK-fansen får vänta.

Västeråsaren avslöjar sin pappas längtan efter att han ska spela för Leksands IF, att familjen drömmer om ett nytt tillskott och att det finns tankar på en återkomst i VIK.

– Då är det Västerås och VIK som gäller.

Vill du lyssna på podden här? Klicka play på spelaren nedan:

Lyssna på Hockeypuls podcast: AcastItunesSpotify

Podden finns där poddar finns (iTunes, Acast, Spotify osv). Du kan även lyssna på podden i spelaren ovan.

För funderingar, tips eller frågor: Mejla adam.johansson@mittmedia.se.