Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeyligan slopar derbygrupperna - nu ska alla lagen möta alla

Kvar i elitserien nästa säsong, då får Leksand och Mora IK en extra hemmamatch var.

I går beslutade nämligen Svenska Hockeyligans styrelse, precis som väntat, att de omdebatterade derbygrupperna försvinner och att serien i stället spelas i 55 omgångar. Alla lag möter alla i fem matcher, alltså.

- Det känns mycket bra att vi kunde klubba igenom det här beslutet. Vi har haft intensiva diskussioner om derbygruppernas vara eller icke vara och jag anser att denna lösning är mer sportsligt rättvis, säger Hockeyligans vd Peter Gudmundson i ett pressmeddelande.

Över en tvåårsperiod kommer antalet hemma- och bortamatcher att bli lika många. Men vid sitt sammanaträde i går beslutade Hockeyligans styrelse att lagen på platserna 7-12 just nu får en extra hemmamatch nästa säsong.

Det vill säga sextetten Mora, Brynäs, Timrå, Djurgården, Södertälje och Leksand.

Men förutsättningen är naturligtvis att ha överlevt vårens kvalserie, vilket två av lagen måste, oavsett vilka det blir. Annars lär de nya elitserielagen få den extra hemmamatchen år ett.

Elitserien 2006/2007 startar den 18 och 19 september 2006.

HANS DAHL