Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyfest ger pengar till Barncancerfond

/
  • Ambassadörer. Här några av de ungdomar som kommer att vara ambassadörer för välgörenhetsmatchen i Malungs ishall som startar Dansbandsveckan i Malung. Fr.v. Stefan Larsson, Alfred Haltorp, Sture Matsson som är spindeln i nätet i den här matchen samt Olle Flygar och Elin Lundberg.  Foto: Sören Haga

Annons

Som vanligt kommer det att erbjudas ett elitspäckat gäng i bägge hockeylagen. Och Sture Matsson som håller i trådarna kring den här matchen räknar med ett nytt publikrekord och ett nytt rekord när det gäller pengar till Barncancerfonden.

I Jofa All Stars kommer en hel Sedin-femma att finnas på isen. Det är pappa Tommy Sedin som har sina fyra pojkar med på isen. Och det är inte vilka hockeylirare som helst. Nej det är Henrik och Daniel Sedin som bland annat har OS-guld och spelar i NHL i Vancouver och deras två bröder Peter och Stefan.

I Jofalaget finns också skidvärldsmästarna Torgny Mogren och Per Elofsson, Svenska hockeyförbundets ordförande Cjrister Englund professorn och generalsekreteraren i Barncancerfonden Olle Björk, NHL- legenderna Calle Johansson och Per-Erik Eklund bara för att nämna några. Den välkände hockeykommentatorn Niklas Wikegård finns också på isen.

I dansbandslandslaget Tre Toner har man inför den här matchen fått förstärkning i form av Thomas Rundqvist, Håkan Loob och Clas Eriksson tre välkända landslagsmän och Färjestadlirare. Här finns också Vasaloppsgeneralen Rolf Hammar från Mora med liksom radioprataren Mats Ingels och Malungs egen Tur Åke Lindkvist.

Det finns också tjejer med i bägge lagen bland annat pionjärer från första året vid tjejgymnasiet i Malung. Som vanligt är det Dag "Daggen" Olsson som dömer. Den ende domaren i ishockey som dömt både VM, OS och Canada Cup-finaler i ishockey.

Under de fem år som den här matchen arrangerats har den gett drygt 300000 kronor till Barncancerfonden och förra året passerades 100000 kronor för första gången.

- Men i år skall det bli ännu mer. Bland annat kommer vi att ha matchtröjor att auktioneras ut både i ishallen och i Grönlandsparken under veckan säger Sture Matsson.

Allt dukat för en festfylld och stjärnspäckad hockeyfest i Malungs Ishall på söndagen och det är samtidigt startskottet på den 22:a Dansbandsveckan i Malung.

Mer läsning

Annons