Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael Karlberg om tuffa vintern i Leksand och nya jobbet: "Den här tjänsten är precis min grej"

Mikael Karlberg klev av jobbet som sportchef i vintras och många trodde att hans tid i Leksand var över.
Men i dagarna blev det klart att han blir föreningens nye talangutvecklare och dela tränarjobbet för J20-laget med förre LIF:s tränare Christer Olsson.
– Leksand ville ha vår hjälp. Jag såg inte mig själv som någon sportchefstyp. Jag pratade med familjen och det kändes bra, säger han till hockeysverige.se.

Annons

Mikael Karlberg har haft en lång och framgångsrik spelarkarriär. Han har dessutom haft flera ledaruppdrag i Leksand. För hockeysverige berättar han om den tuffa vintern då alla trodde att han gjorde sitt i klubben som sportchef.

– Det var Johan Hedberg och Per-Ragnar Bergqvist som mer eller mindre övertalade mig och Fredrik att hoppa på och köra, säger Karlberg och fortsätter:

– Det var jäkligt roligt. Tiden med Fredrik var hur roligt som helst. Första säsongen, alla drag vi gjorde blev hur bra som helst. Vi tog upp Tom Hedberg, tog in ”Porse” (Johan Porsberger) från Asplöven och Daniel Bertov från Mariestad. Alla bitar föll på plats.

Men sedan tog det roliga stopp och Mikael Karlberg blev tvungen att sluta som sportchef. Anledningen tycktes vara oklar och man spekulerade vilt.

Nu har han erbjudits en ny roll i föreningen. Han kommer bli en talangutvecklare. Han kommer också dela tränarjobbet för J20-laget tillsammans med den förra LIF:s tränare Christer Olsson.

– När jag sedan fick landa i våras och fick höra att dom gärna ville ha mig kvar på juniorsidan ”Jag bor ändå här, det är mitt hem och barnen har växt upp här”. Då kändes det helt rätt att vara kvar. Den här tjänsten är precis min grej, jag kommer få chansen att jobba med ungdomar, säger han till hockeysverige.se.

Mer läsning

Annons