Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jeff Jakobs lämnar Storhamar – klar som assisterande för svensk klubb: "Väldigt bra lösning"

Under måndagen meddelade AIK via ett pressmeddelande att de förstärkt ledartruppen.
En av de som kliver in som assisterande tränare är Borlänges tidigare huvudtränare Jeff Jakobs.

Annons
Jeff Jakobs kliver in i AIK-båset.

Jeff Jakobs var under den gångna säsongen assisterande tränare i klubben Storhamar efter att ha lämnat rollen som huvudtränare för Borlänge säsongen innan.

Ett kontrakt som också löpte ut förra veckan, när laget blev norska mästare.

Sedan tidigare har Jakobs berättat för Hockeypuls att det var tal om en förlängning med klubben, men att det också fanns intresse från svenska klubbar.

För Plus-kunder: Succétränaren om framtiden – har fått kontraktsförslag: "Svenska lag har hört av sig"

Och det är just i en svensk klubb han nu hamnat i. På måndagen meddelade AIK via ett pressmeddelande att Jeff Jakobs tillsammans med Peter Nylander går in som assisterande tränare till Tomas Mitell.

Jakobs och Nylanders roller i klubben kommer fokusera på att ha koll på backar respektive forwards, där Jakobs kommer vara backansvarig.

– Precis som vårt lag vill vi bygga upp vårt ledarteam med olika människor som kompletterar varandra och vi tror vi har hittat en väldigt bra lösning med Jeff och Peter som kompletterar Tomas ledaregenskaper. Vi tycker att vi har ett jättespännande lag på gång och samma sak med ledarstaben kring laget där organisationen känns jättebra, säger sportchefen Anders Gozzi i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons