Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Collitons cred till Moras segerorganisatör efter klassmålet: "Har den förmågan"

Han var tillbaka efter skadefrånvaro - och frälste Mora med två mål mot VIK Hockey.
Nu hyllas Jacob Nilsson av Jeremy Colliton.
- Han är en stor del av vårt lag, säger Moratränaren efter 5-3-segern i Västerås.

Annons

Jacob Nilsson.

VIK Hockey hade precis vänt underläge till ledning 3-2 mot Mora. Då agerade comebackande Moracentern Jacob Nilsson.

Han fiskade upp pucken, snurrade bort Västeråsbacken Hampus Larsson totalt och hann med att finta bort målvakten Henrik Lundberg också innan 3-3-pucken satt i nät. Tveklöst ett av säsongens snyggaste mål hittills.

- Han är en stor del av vårt lag. Det är viktigt att ha honom skadefri och med i uppställningen. Han har förmågan att ta sig an någon en mot en på det sättet. Han har fart och vi behövde det målet, säger tränaren Jeremy Colliton.

Själv säger huvudpersonen:

- Fantastiskt skönt att producera direkt. Men ännu skönare att vi får med oss tre poäng. Det var viktigt, och det här kändes som ett snäpp tillbaka på rätt spår igen. Vi är ett väldigt bra lag och spelar vi på topp har vi en god chans mot alla lag.

Ta oss igenom ditt drömmål?

- Hehe, det satt fint. Den här gången gick det hem.

Hur tänkte du från att du fick pucken till målet?

- Jag såg att jag hade en kille med mig, men sen ställde sig pucken upp så jag försökte bara få ner den. Sen är det en dragning jag brukar göra ibland på träning. Ibland går den hem och ibland inte, nu gick det ... fantastiskt kul, säger tvåmålsskytten med ett leende.

Jeremy Colliton var också tillfreds med säsongens andra seger.

- Vi behövde den här segern. Vi gjorde bra saker i kväll, även om vi gav bort momentun också när vi tappade ledningen. Vi behöver bli lite skarpare defensivt, men när de gjorde 3-2 höjde vi vår nivå vilket var härligt att se. Sen gjorde vi ett riktigt bra jobb med att döda boxplaytid i tredje och tog chansen när den dök upp. Det här var ett steg framåt.

Någon spelare som förtjänar cred utöver Nilsson?

- Alla hade bra och sämre saker i matchen. Men (Ludvig) Elvenes fick möjligheten att spela med Goumas och Bromé och gjorde ett riktigt bra jobb och satt upp bra passningar. Han har gjort det bra för oss defensivt men vill såklart bidra offensivt också och i kväll skapade han saker.

Mer läsning

Annons