Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Colliton hyllas efter Moras supermånad: "Det är en tidsfråga innan han är tränare i ett SHL-bås"

23 poäng av 27 möjliga. Det är formstarka IK Moras facit i Hockeyallsvenskan sedan 30 oktober. Och mycket av den framgången kan tilldelas tränare Jeremy Colliton. Åtminstone om man får tro Expressens expert Sanny Lindström.
"Han har anpassat sitt ledarskap till svensk hockey men ändå tagit med sig mentaliteten från Nordamerika", skriver han på sin blogg.

Annons

Moras tränare Jeremy Colliton hyllas nu för lagets fina säsong.

Mora har en minst sagt succeártad månad bakom sig. Laget har bara en förlust den senaste månaden, och har plockat 23 poäng av 27 möjliga (en seger i förlängning), och har tgit hela nio raka segrar på hemmaplan.

En galen statistik.

För Plus-användare: MIK-tränaren om önskematchen mot krislaget: "Spelar under press"

Och nu lockar laget till sig hyllningar. Inte minst tränare Jeremy Colliton, som Expressens expert Sanny Lindström väljer att hylla inför kvällens möte med Modo.

"Trots att Colliton är född och uppvuxen i Kanada förstår han svenska och har anpassat sitt ledarskap till svensk hockey men ändå tagit med sig mentaliteten från Nordamerika", skriver Lindström i sin blogg.

För Plus-användare: Karlkvist om Mora – och turbulensen i Modo: "Påverkar ingenting"

Men Lindström tror inte att Colliton blir kvar i Mora länge. Åtminstone inte om klubben blir kvar i Hockeyallsvenskan.

"Det är en tidsfråga innan kanadensaren står som tränare i ett SHL-bås. Colliton har gjort bra resultat med små medel och är omtyckt bland spelarna även om han ställer väldigt höga krav på sin omgivning", skriver han på bloggen.

Mer läsning

Annons