Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjort och hjortron på Guldklavengalan

/
  • Guldklaven. Det här kommer att serveras på Guldklavengalan som inleder Dansbandsveckan. Det är hovmästarinnan Elisabet Lind , Roland Renheim, kocken Torleif Dalesson och Åsa Hedlöf ansvarig för Guldklavengalan som visar upp årets meny.

Annons

Det är Åsa Hedlöf i dansbandskommittén som håller i Guldklaven och det har hon gjort på ett förträffligt sätt de senaste åren, och förberedelserna får årets Guldklavengala söndagen den 15 juli pågår som bäst.

Häromkvällen samlades ett drygt 20-tal speciellt inbjudna personer för att bestämma vilken maträtt det kommer att serveras vid sommarens Guldklavengala på Orrskogen.

Till förrätt kommer en palsternackscheescake med kallrökt lax att serveras och som huvudrätt blir det hjortinnanlår med portvin och murkelsås, potatiskaka a la Västerbotten och som efterrätt blir det vaniljcreme brylé med hjortron.

- Vi var ganska överens samtliga som var med och bestämde årets matsedel på Guldklavengalan och jag tror att det kommer att bli en riktig höjdare säger Guldklavengalans chef Åsa Hedlöf.

Just nu jagar man prisutdelare till de drygt tiotalet utmärkelser som kommer att delas ut under kvällen. Och klart är att utsändningen i riksradion blir en halvtimme längre i år än den varit tidigare år. Även före Danbandsveckan kommer det att vara radioinslag.

En nyhnet för Guldklavengalan är att man i år tar bort den fruktbuffé man haft tidigare, och i stället kommer det att finnas en VIP-hörna där gästerna kan mingla.

Mer läsning

Annons