Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjelm gläds åt personalens stöd

Stödet för honom som chef tycks totalt bland personalen.
– Det är klart att det värmer, säger Anders Hjelm.

I torsdags fråntogs han ansvaret som högste chef för äldreomsorgen, till följd av att stort intag av timvikarier lett till ett mångmiljonunderskott gentemot budget.

Men Anders Hjelm är ändå kvar som förvaltningschef, med bland annat ansvar för LSS-verksamheten. Fram tills omsorgsnämnden fått klart med en ny chef för äldreomsorgen tar han också ansvar för den biten.

– Ja, tills de har någon ny plats gör jag förstås det. Jag kan ju inte bara släppa ansvaret och låta det flyta. Det ligger inte i min natur att göra så.

Anders Hjelm har tidigare klart uttryckt att han ska ta pension nästa sommar. Men när beskedet om sidsteppning från äldreomsorgen kom började han spontant fundera på att lämna sin tjänst mer omgående.

Har du nu bestämt dig hur du ska göra?

– Nej, jag vill avvakta med att tänka på det tills det har blivit klart vad som kommer att hända här.

Tidigast på fredag kan det klarna kring vem som ska ta över ansvaret för äldreomsorgen. Då träffar kommunledningen en konsult som är aktuell att leda arbetet fram till att Hjelm går i pension, varpå en ny chef ska rekryteras.

– Vi får se vad som händer på fredag. Tills vidare är det i alla fall nämnden som har arbetsmiljöansvar för äldreomsorgen, säger Monica Forsgren (S), ordförande för omsorgsnämnden.