Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjärtstartare till Friskis och Svettis

Friskis och svettis har fått ett paket med hjärtstartare av Anticimex som en del i företagets kampanj.
– För var tionde hjärtstartare vi säljer delar vi ut en gratis till föreningslivet. I år hoppas vi dela ut 30 stycken över landet.

Friskis och Svettis anordnar med jympa, spinning och gym i rehabiliteringssyfte för hjärtpatienter eller de som drabbats av stroke.

– Vi har haft det här som ett sätt att erbjuda rehabilitering och när vi såg att man kunde nominera sig för att få en hjärtstartare så skrevs en nominering av Evert Karlsson som länge pratat om sådant här. Vi håller dessutom öppet stora delar av dygnet så att hjärtstartaren finns tillgänglig, berättar Ragnar Jansson som är verksamhetsledare på Friskis och svettis i Falun.

Anders Brandin från Anticimex förklarar att företagets kampanj innebär att man skänker en hjärtstartare för var tionde man säljer.

– Föreningar får nominera sig själva och sedan finns en jury som bestämmer vilka som ska få paketen. Tanken är att vi ska dela ut 30 stycken över landet det här året. Här på Friskis och Svettis bedriver man ideellt arbete till nytta för samhället och visar engagemang i frågan