Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjälpkassen får Moracenterns miljöpris

På världsmiljödagen, fredagen den 5 juni, delade Centerpartiet i Mora ut miljöpriset till gruppen bakom Hjälpkassen.

Hjälpkassen är ett fantastiskt samarbete mellan lokala butiker, företag, kyrkoförsamlingar och frivilliga, där matkassar delas ut till behövande. Varorna, som det egentligen inte är fel på, skulle annars ha kasserats på grund av till exempel mindre skönhetsfel.

Arbetet med hjälpkassen är ett bra exempel på hållbarhetsarbete som gynnar både miljö och medmänniskor. Gruppen visar också att det är genom samarbeten som miljöförbättringar uppnås. Förutom att dela ut mat bjuder man in till frukost och fikastunder, som fyller en social funktion.

Volontärerna beskriver hur meningsfullt arbetet känns och vilken fin gemenskap som de upplever. De som ingår i projektet är: Willys, ICA Maxi, Kaffestugan, Lidl, Grönsakshallen, Siljans Chark, Ö&B, Lions, Trycket, 32:an, Järnvägskiosken, Centrumkyrkan, Svenska kyrkan och en mängd volontärer.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel