Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Hjälp oss med ordningen"

Nu vädjar de ansvariga i Gimmens fiskevårdsområdesförening till allmänheten att hjälpa till med renhållningen vid put and take-fiskesjön Svarttjärn.
– Vi ska göra vad vi kan för att hålla rent, lovar Lars Jonsson.

Tidningen berättade häromdagen att en fiskare som regelbundet besöker Svarttjärn, norr om Sifferbo, uppmanar de ansvariga för sjön att snygga upp, ta undan soporna och förbättra ordningen vid utedasset.

Lars Jonsson i fiskevårdsområdesföreningens styrelse, säger att han och övriga ansvariga förstår kritiken.

– Vi har till och med diskuterat att ta bort soptunnan, berättar han.

Anledningen är att fiskare och även förbipasserande slänger allt möjligt i tunnan, även sådant som de enligt de anslagna reglerna inte får slänga, utan uppmanas att ta med sig hem.

Problemet har varit särskilt stort under de senaste veckorna när det nappat bra och sjön haft extra många besökare.

– Vi har ett schema för tömning, men allt arbete sker ideellt och ibland är den som ska tömma bortrest och tömningen kan dröja någon dag. Det har också hänt att tunnan fyllts med sopor bara någon timme efter att den tömts och när det då handlar om sådant som räkrester och blöjor är det inte alldeles roligt för oss att källsortera soporna, förklarar Lars Jonsson.

Han konstaterar att många mindre naturmedvetna besöker sjön och att den och verksamheten vid den fyller en viktig funktion för många människor.

– Därför ska vi försöka förbättra skötseln ytterligare, samtidigt som vi ber allmänheten att respektera ordningsreglerna och hjälpa till genom att bara slänga sådant som får slängas i tunnan, säger han.