Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjälp, mamma säger nej till hund

Annons

Fråga: Hej! jag heter Alicia och är 9 år och jag har alltid velat ha en hund i hela mitt liv. När jag tittar på en hund så längtar jag ihjäl mig.

Det här är ingen fråga direkt men jag hoppas att du kan hjälpa mig att övertyga min mamma och pappa att vi ska skaffa hund!

Det kanske låter konstigt och roligt men jag får hoppas.Tack så mycket! :D

Svar: Hej Alicia, jag ville också alltid ha hund och var ute med alla hundar jag kunde tänka mig. Men som min mamma och pappa sa, så är det svårt om alla är borta på dagarna.

Jag fick spara och köpa min egen hund när jag blivit så gammal att jag kunde bo själv och sköta om den själv. (en dålig tröst) Men ett bra alternativ är att fråga om man inte kan få gå ut med andras hundar, som då ska vara snälla och i rätt storlek till dig, så de inte drar omkull dig. Gärna tillsammans med någon äldre som kan hjälpa till.

Man får vara lite påhittig så kanske man kan få låna en hund ibland, då kanske mamma och pappa smälter lite och det kanske kan bli en egen hund så småningom.

Men sen ska man tänka på att en hund ska man ju ha hela hundens liv, och det är mycket jobb. Det är inte bara är att gå ut och gå och ge den mat. Utan den ska tränas och aktiveras mycket.

Hoppas att det går bra för dig Alicia. Lycka till med din önskan om hund.
Kram Inger