Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hittar alltid något att anmärka på

Senaste tiden har vi fått läsa i tidningar att några i livsmedelsbranschen har fått anmärkningar och en del blev till och med förbjudna att fortsätta sin verksamhet. Man kan undra vad som plötslig har hänt? Har lagen blivit hårdare eller har branschen blivit mer slarvig?

Nyligen har jag fått kännedom om ett fall där miljöinspektören utförde ett kontrollbesök hos en bekant. Han säger att det är mycket vanligt och att en inspektör alltid hittar något att anmärka på. Vanligt folk upplever sådana anmärkningar som löjliga.

Han har fått några anmärkningar och han har lämnat in en protest mot detta. Han anser att en anmärkning bara kan vara godtagbar om man har funnit avvikelse från det förhållandena under vilket verksamheten en gång godkändes eller om samma förhållanden har accepterats vid tidigare kontrollbesök.

Det förefaller som om kommunen har anställt en ny miljöinspektör som vill visa sig ambitiös, duktig och nitisk.

Falubo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare