Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hitler hade skämts mustaschen av sig

Nyligen misshandlade nazister ur Svenska motståndsrörelsen (SMR) antirasistiska demonstranter i Ludvika, däribland v-politikern Daniel Riazat. Rasister anser att egna folkgruppen är överlägsen gällande intellektuell förmåga, fysisk styrka, mod, kultur med mera.

Hur kommer det sig då att dessa intellektuellt och retoriskt överlägsna individer inte utmanade ”kulturberikarna” och ”rasförrädarna” i Folkets hus i Ludvika på debatt? Varför hade man flaskor och knivar? Stålkäkade medlemmar ur härskarrasen borde väl ha känt sig trygga med bara nävarna? Blir det inte lite fel när de som hatar invandrarnas ”ociviliserade och våldsamma kultur” demonstrerar sin egen kulturs storhet just genom ociviliserat och våldsamt beteende mot människor som lugnt fikar?

Skulle jag mot förmodan få för mig att min folktillhörighet gör mig genetiskt överlägsen behöver jag bara försöka mig på Vasaloppet eller mucka bråk med en brednackad viking i krogkön (eller dito afrikan för den delen) för att komma ner på jorden. Men om jag ändå ansåg mig vara överlägsen skulle jag känna mig ideologiskt förpliktigad att bete mig bättre, i alla lägen, på alla nivåer.

Med förväntan läser jag om SMR på Wikipedia för att ta del av de imponerande böcker, bombastiska musikverk, banbrytande vetenskapliga upptäckter och hisnande idrottsrekord som en så fulländad samling individer måste ha gett upphov till. Istället, lång lista på brott: Misshandel, vandalisering, olaga hot, stöld, narkotikabrott…Ach ja, ”etablissemanget förtiger deras framgångar”.

Jag besöker SMR:s egen hemsida: Pliktskyldigt gnäll om Förintelsen. ”Få kom till antirasistiskt möte”. Vänta, filmklippet kanske imponerar? Lägereld. Snubbar korsar en liten bäck i snigelfart. Några tält i skogen. Grabbar i hängmatta. Mer lägereld. Två killar sågar en liten gran medan två sover i sovsäck. Lägerelden igen.

15 år efter grundandet är SMR inte närmare målet att ”skapa en nordisk nationalsocialistisk republik bestående av de nordiska länderna […] och eventuellt även de baltiska länderna”. Skit i ”eventuellt Baltikum”, ni har inte ens erövrat Dalarna!

Hitler, som på 14 år gick från ny DAP-medlem till Reichskanzler hade tappat mustaschen av skam. Är det kanske därför dessa unga män är så arga? För att de inte kunnat besegra feminister och bögar? Ett råd: Kom lugnt och civiliserat till nästa möte i Folkets hus. Sitt ner och prata om er oro så får ni bullar och en kram. Om antirasisterna är det minsta otrevliga lovar jag att nästa text handlar om dem.