Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hitfyrverkeri med Salem

/

Salem Al Fakir återvände med Gävle Symfoniorkester till Dalhalla i fredags och bjöd på en spelningen fullmatad med hits. Som gäster hade han Oskar Linnros och September, varav den sistnämnde bjöd på kvällens snyggaste låt i form av Satellites.

Annons

Salem Al Fakir var i Dalhalla för ett år sedan och gjorde en helt magnifik spelning. Under fredagskvällen är han tillbaka med nästan exakt samma repertoar, fast med två gäster. Den första är Oskar Linnros, för första gången i Dalhalla. Jag har undrat länge hur han kommer att passa på det här stället där det är väldigt långt mellan scenen och publiken, där alla sitter ner och där det är mycket blandade åldrar och inte tiotusen sjuttonåriga brudar i ljusa jeansshorts längst fram. Svaret är att Oskar klarar sig lite sådär. Han går ut för hårt och inleder med megahitten Från och med du, vilket är ett kaxigt men felaktigt beslut. Låten når inte sin fulla kapacitet och det som skulle kunna bli allsång i Dalhalla blir mest handklapp medan Linnros springer runt på scenen och skriker ”woh!” lite då och då.

Efter att Linnros kört två låtar till kommer Salem in, och han är som han brukar. Glad och lätt förvirrad men duktig och med massor av hits. Good song, Roxy och This is who I am betas av medan han pratar om regnet, Classic Car Week-hysterin och vilket fint ställe Dalhalla är.

Sedan är det dags för September. Antingen har Petra Marklund, som hon heter, en riktigt dålig dag eller så kan hon helt enkelt inte sjunga live, för rösten är inte vad den brukar vara. Den låter inte alls bra, den skär sig då och då och Petra själv verkar märkbart osäker. Det är inte mycket go överhuvudtaget i hennes spelning, hon står till stor del bara och vinglar på höga klackar. Dessutom vill jag gärna forska i låtvalet: Cry for you och Satellites köper jag, men VARFÖR måste vi genomlida Kärlekens tunga? Denna boring cover hade jag gladeligen bytt ut mot Never give it up eller September all over. Fast Satellites är utan tvekan kvällens snyggaste låt. Orkestern gör den otroligt mäktig med mycket trummor och stråkar och vilket höjer hela Septembers insats.

Till slut kommer Salem in igen och avslutar med melodifestivallåten Keep on walking och, till publikens jubel, Solsidan-introt I'm so happy. Han får stående ovationer och bandet får komma in tre gånger till (efter extranumret alltså), och det är inte svårt att förstå varför.

Annons