Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historisk STCC-start för Brovallen Design: "En fantastisk resa"

STCC har genom åren haft olika reglementen sedan starten 1996.
Då är det bara Brovallen Design som kört säsonger under alla reglementen – något som gör dem historiska.
– Det är en fantastisk resa vi varit med om, säger teamägaren Tobias Johansson, i ett pressmeddelande.

Annons

För 21 år sedan arrangerades den första säsongen av det som då hette Swedish Touring Car Championship. Till säsongen 1999 klev Brovallen Design in i bilden när det var Super Touring som gällde.

När det på lördag är dags för den här säsongens första race kommer Brovallen skriva historia.

Det genom att alltså bli det enda stall som varit med och kört under alla de olika reglementen som funnits i STCC.

– Det är en fantastisk resa vi varit med om, säger teamägaren Tobias Johansson, i ett pressmeddelande.

Efter Super Tourings slut 2002 dröjde det till 2005 innan Johansson och teamet var tillbaka. Då var det Super 2000 som gällde. Sedan dess har även Solution F avverkats innan det den här säsongen är TCR som gäller.

Totalt har det blivit 15 säsonger inklusive 2017 för Brovallen. På 271 race har det blivit fyra segrar och 23 pallplatser.

Och det kan bli så att teamet kommer till start med två bilar i årets STCC. Reuben Kressner är redan klar för start i den ena.

— Det finns intressenter som vill tävla i den andra men ingenting är klart. Självklart är vår ambition att få ut båda bilarna i STCC, säger Tobias Johansson.