Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historisk satsning på rättsväsendet

Ett av alliansregeringens främsta mål är att göra Sverige till ett tryggare land. Vi har därför genomfört den största satsningen på rättsväsendet i modern tid. Hela rättskedjan har förstärkts, från polis och åklagare till domstolar och kriminalvård.

Sverige har i dag över 20 000 poliser och resursanslaget till polisen har ökat med 25 procent sedan 2006. I budgeten för 2013 föreslås extra satsningar på 1,5 miljarder kronor. Därmed kommer rättsväsendets anslag att vara drygt tio miljarder mer jämfört med 2006 när regeringen tillträdde. Pengarna går till förbättrad ekobrottsbekämpning, utökade insatser inom kriminalvården, en förstärkning av domstolarna och en effektivare polisorganisation.

I Europa tvingas andra länder till nedskärningar i kärnan av den statliga verksamheten och i rättsväsendet. I det alliansstyrda Sverige kan vi fortsätta att stärka rättsväsendet med målet att minska brottsligheten och öka tryggheten.

Carl-Oskar Bohlin (M)

riksdagsledamot

Dalarnas län

justitieutskottet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare