Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historisk satsning i Mora IK – nu startar de damlag: "En seriös satsning"

För första gången har Mora till kommande säsong ett damlag i seriespel.
Klubben har nu offentliggjort planen att sjösätta ett damlag.
– När vi sätter igång något i Moras regi är det en seriös satsning, säger ungdomsansvarige Andreas Hägglund till lagets hemsida.

Läs också: Spelschemat för SHL släppt – så här möts lagen kommande säsong

Mora IK är nästa SHL-klubb som också startar upp en damsektion.

De kommer kommande säsong att ha ett damlag i västra damtvåan.

– Jag har väntat på det här sedan jag startade för fem år sedan, säger Caroline Berglund, som har arbetat med flicklaget i Mora IK, till lagets hemsida.

Det blir första gången som Mora har ett damlag i seriespel. Tidigare har det funnits ett damlag som mest tränat och spelat matcher mot Orsa några gånger om året.

Nu är tjejerna här för att stanna.

– Vi hade ett möte med tjejerna och sa att när vi sätter igång något i Moras regi är det en seriös satsning. Det är inget ettårsprojekt utan vi vill på sikt bygga upp det här. Det känns jättebra och det är så vi vill ha det, säger Andreas Hägglund, ungdomsansvarig.

En tränarstab ska vara spikad, även om den inte är offentliggjord. Enligt Hägglund har de cirka 20 spelare att tillgå, men det finns också intresse utifrån för laget.

– Vi är jätteglada att det blir ett damlag. Det är något vi strävat efter. Vi har fått stöd från klubben sedan start, säger Hägglund.

Läs också: (+) Allt om Moras lagbygge inför SHL 2018-19 – kontraktsläget, rykten och senaste silly season-nytt