Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historisk dubbel av Anna Wijk och Rasmus Enström – utsedd till världens bästa spelare

Världens bästa innebandyspelare finns i Kais Mora och IBF Falun.
För andra gången i karriären har Anna Wijk och Rasmus Enström tilldelats det finaste priset inom sporten.
– Det känns så klart otroligt stort, säger Wijk.
– Världens bästa är sjukt stort, säger Enström.

Det är facktidningen Innebandymagazinet som tillsammans med förbundskaptener och internationell media utser världens bästa innebandyspelare.

Och det blev de båda lagkaptenerna i Kais Mora och IBF Falun som tilldelas priset för 2015.

De två dalaklubbarna blev under 2016 nedpetade från SM-tronen, men 2015 var ett stort år för både Kais Mora och Falun med såväl SM-guld som Champions cup-guld.

Wijk, som fram till SM-finalförlusten mot Pixbo för två veckor sedan, har haft ett år där hon vunnit i stort sett allt, inklusive VM-guldet i december.

– Det känns såklart otroligt stort. Det är det största priset man kan få, ”bäst i världen” låter otroligt coolt. Jag strävar alltid efter att bli bättre och sådana här priset är ett tecken på att man lyckas, säger Wijk till Innebandymagazinet.

LÄS ÄVEN: Säsongen slutade i guld för Wijk

Wijk vann priset även 2014 och kan om hon vinner nästa år upprepa idolen Emelie Lindströms bedrift från åren 2011–2013.

– Hon är kanske den jag har sett upp till mest. Jag tycker att hon är den bästa innebandyspelaren genom tiderna, säger hon till expressen.se.

Rasmus Enström vann priset 2013 och är nu, efter att ha "lånat ut" titeln till Kim Nilsson 2014, nu åter på tronen.

– Det känns jättekul! Jag har ju blivit utnämnd till det förut och som alla andra priser så är det oerhört hedrande när folk tycker att man gör något bra. Världens bästa är sjukt stort och något man drömt om sedan man var liten, man ville bli som Mika Kohonen eller Anders Hellgård. Och med den konkurrensen som finns så är det ännu mer hedrande att nämnas bland de bästa, säger Enström till Innebandymagazinet.

SE ÄVEN: TV: Enström efter semifinalförlusten: "Vi sviker staden Falun"

På herrlistan är det för övrigt dubelt IBF Falun i topp med Enströms kedjekamrat, Alexander Galante Carlström, på andra plats.

Wijks och Enströms förstaplatser är historiska då det är första gången som två spelare representerade dalaklubbar vinner priset som världens bästa.