Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hermodsson: "Han var ändå förlorad"

Lukas Bengtsson är förlorad till Frölunda.
Nu kommenterar Mora IK:s klubbdirektör övergången.
– Alla är vinnare på det här, konstaterar Peter Hermodsson.

Det har spekulerats närmare i ett år att Moras backstjärna skulle lämna klubben efter den här säsongen. I helgen bekräftade också huvudpersonen själv att han nu skrivit kontrakt med SHL-laget från Göteborg.

– Nu fokuserar jag bara på Mora IK och vi har något stort på gång. Men skulle vi inte nå SHL med Mora ger det här mig möjligheten att spela SM-slutspel med Frölunda. Det här är bra för alla parter, sa Lukas sedan övergången blev känd.

Mora IK:s klubbdirektör är inne på samma linje.

– Det här är win-win-win för de tre parterna, menar han.

– Vi visste ju redan innan att Lukas var klar för Frölunda innan, han var redan förlorad för oss.

– Om det blir så att vi inte går så långt som vi hoppas, ger det här möjligheten för Frölunda att använda Lukas, han själv kan få chansen att spela slutspel, det vet vi inte än, men det kan bli så, samtidigt som vi får en slant för övergången.

Hur mycket Mora får för Bengtsson vill dock inte Hermodsson avslöja.

Överenskommelsen är att Frölunda nu äger Lukas Bengtsson, men att han spelar kvar i Mora den här säsongen.

Hade Mora inte gått med på att låta Bengtsson skriva på för Frölunda redan nu, hade MIK inte fått en enda krona om Lukas skrivit på för Frölunda efter säsongen.

– Därför är alla vinnare i det här, konstaterar en nöjd Hermodsson.

Nöjd var även Mora IK:s klubbdirektör när han summerade hockeyhelgen. Det var aktiviteter hela lördagen i FM Mattsson Arena där portarna öppnades klockan 11.00 och stängdes nästan tolv timmar senare efter att Moras J20 besegrat Luleå efter straffar.

Däremellan hann Moras legendlag från 2004, som i ett lite försenat 10-årsjubileum hyllades för sin insats att ta upp klubben i elitserien, briljera på isen genom att besegra Brynäs Oldtimers med 9–1 och därefter bjöd Mora IK och Karlskrona på en underhållande match i Hockeyallsvenskan.

Enda smolket i glädjebägaren denna hockeydag var att A-laget bara fick en poäng efter att allsvenskans ledarlag avgjort i sudden (3–4).

– Det blev en mycket lyckad dag. Totalt under hela lördagen hade vi 4 300 unika besökare, synd bara att inte alla de som var på legendmatchen orkade stanna kvar, 4 000 åskådare såg huvudmatchen.

– Kul att Brynäs kunde ställa upp (Leksand tvingades tacka nej) och legendlaget var nöjd. Det är viktigt att ta hand om klubbens kulturbärare och det var riktigt roligt att träffa alla från 2004-årgången.

– Vi tog poäng av serieledande Karlskrona, J20 laget vann och som helhet var det ett lyckat arrangemang, en härlig dag, sammanfattar Peter Hermodsson den långa hockeyaftonen i FM Mattsson Arena.