Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemvist i centrum för Dalkurds möte med Uppsala kommun

Under måndagen hade Dalkurd ett möte med Uppsala kommun, för att få information om bland annat träningsmöjligheter. Även ungdomsverksamhet kom på tal.
– Det var ett informativt möte, men det är en del frågor kvar, som egentligen handlar om de kan få en hemvist här, säger Jan Malmberg, avdelningschef på stadsbyggnadskontoret.

Som Sporten tidigare skrivit har Dalkurds flyttplaner till Uppsala rört upp en politisk strid i kommunen. Den politiker som suttit i möten med fotbollsklubben är Rickard Malmström (MP), som även under måndagen medverkade i ett möte med klubben.

Den som framförallt representerade kommunen på mötet var dockJan Malmberg, avdelningschef på stadsbyggnadskontoret. Han fick besvara frågor från Dalkurd om vilket liv som kan vänta dem i Uppsala.

– Dalkurd tittar på vilka träningsmöjligheter som skulle finnas om de etablerade sig i Uppsala. Vi gick igenom det som finns som tänkbar hemvist, var de kan ha vinterträning (konstgräs) och var man kan träna på naturgräs. Vi förde även en diskussion om att få tillgång till exempelvis omklädningsrum och förrådsutrymmen, sammanfattar Jan Malmberg.

Löten är den huvudsakliga träningsanläggningen för konstgräs, och Uppsala kommun tittar även efter vilka naturgräsplaner som finns. Studenternas IP - som ska byggas om de närmsta åren - är matcharena.

– Det var ett informativt möte, men det är en del frågor kvar, som egentligen handlar om att de kan få en hemvist här, som Sirius har på Löten. Vi ska återkomma med en del, som det med omklädningsrum och så. Information som de behöver för att ta ställning.

Dalkurds flytt har i huvudsak gällt Dalkurd AB (A-laget), men på mötet tog man även upp ungdomsverksamhet.

– Vi gick igenom var man skulle hålla till och man etablerade sig i Uppsala även på ungdomssidan, säger Malmberg.