Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemvändardag i Lima

Under lördagen arrangeras Hemvändardag i Lima med en rad aktiviteter. Det mesta av Hemvändardagen sker i Limedsforsens Folkets Park. Där kommer bland annat närmare 300 föranmälda gäster att delta i kvällens middag.

– Tanken är att vi på ett trivsamt sätt ska visa upp oss för hemvändare, och för en dag ägna oss åt seriös samhällsdebatt varvad med mingel, middag, lekar och underhållning. Att detta sedan i förlängningen ska leda till mer arbeten, fler inflyttade och trevlig gemenskap i bygden, säger Sven Isaksson, ordförande för Lima Utveckling AB som arrangerar hemvändardagen.

Konstflyguppvisning, föreläsningar, paneldebatt om Limas framtidsmöjligheter, företagsmässa, men också lekar, kurser och dans står på dagens program. Så även ett besök vid det pågående bygget av nyligen bortgångne Sixten Jernbergs museum.

Alla aktiviteter under dagen är gratis och öppna för alla. Till kvällens dans är det vanlig entré.

Hemvändardagen pågår från förmiddagen till en bit efter midnatt.