Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemtjänstpersonal fick "nya" personnummer

Om det är en dator som fått fnatt, eller om det är den mänskliga faktorn som tryckt på fel tangent är det ännu ingen som vet.
Ett flertal av dem som arbetar inom kommunens hemtjänst har i alla fall tilldelats personnummer där inte en siffra är rätt.

Allt bottnar i en lista där de inom hemtjänsten som behöver förnya sitt id-kort finns namngivna. Namnen är korrekta men personnumren verkar ha spottats fram ur en tombola.

Det finns exempel där fyra personer har samma personnummer, några har enligt listan redan nått pensionsåldern medan en del uppenbarligen genomgått en föryngringskur.

– Ja, jag är 60, men enligt listan är jag bara 50 år, berättar Marisa Nilsson, som arbetar i Munkbogårdens hemtjänstgrupp.

Hon är inte helt säker, men som det verkar som att ingen i den elva personer stora gruppen fått rätt personnummer.

Ulla-Britt Carlsson, enhetschef på Hedgården i Söderbärke, har också noterat de felaktiga personnumren.

– Det fanns en personal här nere som är född 1953, men som enligt listan är elva år äldre.

Så här långt är dock ingen skada skedd. Underlagen med nytagna foton är inte inskickade än så nu gäller det bara att den person på kommunkansliet som administrerar id-korten får rätsida på listan, med korrekta personnummer.

Bland hemtjänstpersonalen har dock personnumren betraktats med viss munterhet och antytts vara en effekt av den senaste tidens turbulens inom förvaltningen.