Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmasegrar vid hundutställning i Orrskogen

/
  • Emmelie Bäckmans strävhåriga tax Ronja Rövardotter blev Best in Show under helgens inofficiella hundutställning i Malung och prisades av domaren Nils Molin.
  • Amanda Westman från Malungsfors tog hem juniorhandling-kategorin med sin whippet Ginnie.

214 hundar fördelat på ett sjuttiotal raser. Det var full fart i Orrskogen när både lokala förmågor och långväga gäster besökte Malungs kennelklubbs utställning i helgen.
– Ett gäng kom hit ändå från Tyresö. Det är jätteroligt att de åker så långt för våra utställningar, säger Ulla Andersson från kennelklubben.

Annons

Malungs kennelklubb arrangerade i lördags sin årliga vinterutställning vid Orrskogen. Dansbanorna i Folkets park förvandlades till en veritabel hundfest då över 200 stycken hundar var anmälda till utställningen.

– Vi är glada över att kunna hålla till i Orrskogens lokaler, annars finns det ingen möjlighet att ha en utställning inomhus, säger Ulla Andersson.

Då hundutställningar generellt inte är någon större vinteraktivitet lockade helgens tillställning även hundägare bortifrån.

– Många tycker det är roligt att få gå på en utställning även på vintern och den här gången var det ett gäng från Västerås och Tyresö med hundar ur samma kull som samlades innan de åkte upp hit, och säger att de ska göra så igen, så det känns roligt.

Trots flera utsocknes besökare höll sig de lokala förmågorna väl framme. Amanda Westman från Malungsfors tog hem juniorhandling-kategorin med sin whippet Ginnie. I juniorhandling tävlar ungdomar från 10 till 17 år och bedöms utifrån deras förmåga att visa upp hunden från dess bästa sida.

I vuxenklassen vann Emmelie Bäckman från Vansbro tillsammans med sin strävhåriga tax Ronja Rövardotter. Sara Munthers, Äppelbo, blev tvåa i samma kategori med sin whippet Valanti Alberta medan Maria Lundin, Sälen, slutade på tredjeplats tillsammans med dalmatinern Delight Spot’s Amy.

Mer läsning

Annons