Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemkört i coronatider i Svärdsjö pastorat

Svärdsjö pastorat hemkör ”Hemkört” några veckor till i pastoratet. Boende i församlingarna Svärdsjö, Enviken och Sundborn kan nu i coronatider få besök av präst, diakon med flera för att hålla en liten andakt på sin gård eller vid sin stuga allt enligt regler från FHM.

Det är två team som ansvarar för dessa besök. Kyrkomusikerna i Enviken och Svärdsjö tar emot och samordnar hembesöken. Enviken har också Sundborn på sitt schema.

Komminister Jenny Ärnlöv fick denna geniala idé från en församling i Skåne och detta har slagit väl ut även här men fler får gärna höra av sig för en enkel stund med andakt, musik och sång. Den 18 juni är satt som slutdatum innan semestrarna börjar.

Envikensteamet var i både Sundborn och Enviken i förra veckan och Svärdsjöteamet åkte till Östansjö där Inga Murmester hade gjort reklam i byn och ett femtontal personer hade kommit till platsen Tômta utanför bystugan.

Diakon Ingela Blomström höll en andakt och församlingspedagog Johan Halvarsson läste text och nedkallade välsignelsen. Walters Börje kompade till psalmerna. Några besökare ville också sjunga visor av Dan Andersson. Två av byns äldste, Börje Norling och Einar Jansson delgav intressant historik om byn.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel