Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helsingborg vann svängig match

Annons

I en dramatisk match som Helsingborg såg ut att ha dödat med tre måls ledning fick laget en utvisning och Hammarby reducerade och var nära.

Men Helsingborg vann med 4_2 (1_0) efter McDonald Marigas långskott på övertid.

Helsingborg fick Samir Beloufa utvisad i den 66:e minuten efter en ful eftersläng mot Hammarbys Christian Traoré.

Då ledde Helsingborg med 3_0 efter mål av Samir Beloufa, Razka Omotoyossi, och Henrik Larssons i den 56:e minuten.

Bara sex minuter senare reducerade Hammarby genom inhopparen Sebastian Castro-Tello. Och så åkte Samir Beloufa ut. Och Hammarby reducerade till 2_3 på en nickskarv av Paulinho.

I den 85:e minuten sprang Razak Omotoyossi på en djupledsboll, var ensam mot en försvarare och målvakten, men den heta chansen rann ut i sanden.

Så kom McDonald Marigas långskott och tre poäng var bärgade.

Två återvändare säsongsdebuterade på Olympia.

I Helsingborg tog Christoffer Andersson position på vänsterbacken och gjorde sitt jobb enkelt utan krusiduller, men byggde på svårighetsgraden efterhand som han blev varm i kläderna. Erkan Zengin på högerkanten raderades ut mer eller mindre. Han byttes också ut strax efter pausen.

Christoffer Andersson lämnade HIF 2003 för spel i norska Lilleström och efter succé där flyttade han till tyska Hannover där det mest blev bänken. Senaste tävlingsmatchen var ett kort inhopp för över tre månader sedan.

I Hammarby tog Erland Hellström över målet efter Kingston. Hellström fick vittja målnätet efter 38 minuter.

HIF tog ledningen när Samir Beloufa nickade in 1_0 på en hörna som Andreas Dahl exekverade. Hellström var på bollen med fingertopparna.

Hammarby inledde stabilt, hade mer boll, men det hände ingenting på den sista offensiva tredjedelen. Daniel Andersson i HIF-målet kunde plocka enkla skott.

Efterhand tog HIF över, byggde anfall där hela laget var följsamt. Särskilt vänsterkanten med Chistoffer Andersson, och Fredrik Svanbäck framför honom byggde kul trianglar med Henke Larssons som vägvisare med finurliga passningar.

Direkt efter pausen, i den 50:e minuten, vacklade Hammarby när Razak Omotoyossi drog in 2_0 på en skott som touchade Emil Johansson. Bollen gick i en båge och dök under ribban över Erland Hellströms uppgivna målvaktshandske.

Sex minuter senare, frispark för Helsingborg. Cirka 20 meter, rakt framför Hammarby-målet. Henke sköt in 3_0 med en markstrykare som for in vid Hellströms vänstra stolpe.

TT

Mer läsning

Annons