Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helsingborg tar strid för importer

Annons

Helsingborg intensifierar sin kamp för att få använda fler än tre spelare från länder utanför EES-avtalet.

Klubben kräver att Svenska fotbollförbundet före den 1 juli håller ett extra representantskapsmöte för att ändra i bestämmelserna.

Helsingborg hade redan till lördagens möte med Elfsborg i supercupen, en match mellan allsvenska vinnarna och svenska cup-mästarna, planerat att använda fem spelare från länder utanför EES-länderna.

Men Helsingborg har fått ett muntligt besked från förbundet att de då riskerar att bryta mot reglerna och flyttas ner två divisioner. Klubben har därför backat men kommer att fortsätta driva frågan. Helsingborg kräver bland annat att man före den 1 juli håller ett extra representantskapsmöte för att ändra bestämmelserna.

I fotbollsförbundets nuvarande bestämmelser finns bara utrymme för tre spelare från länder utanför EES-avtalets länder i matchtrupperna. Det har Helsingborg sedan tidigare hävdat strider mot EU-bestämmelser eftersom unionen har ett samarbetsavtal, Cotonou-avtalet, med 78 länder i Afrika, Västindien och Stillahavsområdet.

Som grund hänvisar klubben till Danmark, där Randers fått rätt i ett liknande fall som klubben drev mot det danska fotbollsförbundet.

TT

Mer läsning

Annons