Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helikoptersurr och flottbrokrasch

En liten revy är född.
Och den är redan beredd att dela ut snytingar.
– Björborevyn kommer att handla om bland annat flottbroolyckan och landstingets helikopteraffär, berättar revyns regissör Eva Östling.

Årets Björborevy har namnet "Stjärnsmällar" och man skulle kunna säga att revyensemblen varit "på smällen" sedan upptaktsträffen i augusti.

Nu har en än så länge liten revy sett dagens – men ännu inte scenens – ljus.

– Den kräver ständig omsorg och vård, nästan dygnet runt, säger Eva Östling med ett skratt.

"Vårdnadshavarna" i ensemblen träffades till en början varannan helg, men nu pysslas revyn om varje helg. Och från och med sista helgen i november intensifieras arbetet. De idéer och uppslag som värkt fram under hösten bearbetas, skrivs om och förfinas för att bli nummer i en premiärklar lokalrevy.

Premiären begås den 9:e januari. Totalt är ett 70-tal personer engagerade och kommer att jobba ideellt på och bakom scenen samt i serveringen och på parkeringen.

Den lokala IOGT-NTO-logen är moderförening – eller i jämlikhetens namn möjligen huvudman – för revyn, men också Björbo Intresseförening och Björbo IF är delaktiga.

– Engagemanget är fantastiskt, tycker regissören och berättar att människor hör av sig spontant med idéer och för att erbjuda sig att hjälpa till.

Revyöverskottet går tillbaka till lokalen och just nu använder IOGT-NTO en del av biljettintäkterna till att etappvis köpa in delar till den läktare som byggdes upp inför fjolårets revy och som ger hela publiken en bättre direktkontakt med scenen.

Fortfarande återstår en del "fostran" innan revyn ska presenteras för publiken.

– Vi har faktiskt funderat över om vi skulle tillåta revyn dela ut en stjärnsmäll till Leksands Hockey. Förra gången vi gjorde det tog hockeylaget sig i kragen – och vi fick stryka numret. Det kan kanske vara skäl nog att även i år ta med ett sådant nummer – tills vidare, funderar Eva Östling.