Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helena Nyman: De är nytänkare och satsar på sin dröm – nu startar vi en serie om unga entreprenörer

 
Unga entreprenörer i Dalarna
Visa alla artiklar

De är unga målmedvetna och satsar på sin dröm.

Att slå sig fram som ung och starta företag kräver mod och ett driv att våga kasta sig ut och prova nytt.

Det finns många nytänkare att imponeras av. De kan ha djärva idéer och imponerande entreprenörsanda, jobbar hårt och målmedvetet, förvaltar och lyckas bygga något större. En 40-timmarsvecka finns inte på kartan.

Vilken typ av företagare det än handlar om finns det alltid en intressant historia att berätta. Det är människorna bakom allt bygger på.

I dag startar vi artikelserien “Unga entreprenörer i Dalarna”, där vi träffar unga människor som har tagit steget.

Det kan vara ett barn som fått inspiration och mod med sig hemifrån

Ofta börjar det med ett brinnande intresse och utvecklas till en genomförbar idé. Det kan vara ett barn som fått inspiration och mod hemifrån av släktingar med erfarenhet av eget företagande eller någon som skapat något helt på egen hand.

Skolan har blivit allt bättre på att fånga upp detta engagemang. Den politiskt obundna och ideella organisationen Ung Företagsamhet har framgångsrikt utbildat gymnasieelever i entreprenörskap, och har nu även verksamhet i grundskolan. För många har det varit en grund för att utveckla sin kreativitet.

Genom åren har tidningen skrivit om mängder av unga företag, där elever jobbat med både galna och seriösa idéer som gett dem värdefulla erfarenheter att ta med sig ut i livet.

I den här serien berättar bland annat om Falubon Therese Vesterholm, 30 år som lever sin bageridröm. Hennes resa kan du läsa om här. Therese tog över ett litet bageri på Åsgatan. Efter tre år har hon nu tio anställda. Sex dagar i veckan är hon igång vid 05 på morgonen för att göra det hon gillar allra mest.

I morgon kan du läsa artikeln om Lina Karlsson, 29 år som skräddarsyr mobilfria resor. Nu är hon med på Företagarnas lista över 103 unga företagare som gör världen lite bättre. ”Det är viktigt att vi påminns om att, fan släpp taget lite och var närvarande”, säger hon.

Intressant läsning utlovar vi också om Madeleine Alexandersson, 27 år som vill bli störst i Europa genom att låta pengar och makt byta händer. I skolan tyckte hon att hon och de andra tjejerna inte fick samma utrymme i klassen. Det ville hon ändra på.

Det här är bara tre exempel av många driftiga unga att lyfta fram.

Hjälp oss att göra det!

Har du tips om någon företagare eller entreprenör som du tycker att vi borde skriva om? Hör av dig via mejl; tipsa oss på tips@dt.se.