Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hela Rättvik Rullar fick kulturstipendium

Söndag den 27 oktober delade Marie Hedbergs minnesfond ut sitt kulturstipendium för år 2019. Platsen var kulturhuset i Rättvik och mottagare var föreningen Hela Rättvik Rullar.

INSÄNT. Sedan 2002 har Marie Hedbergs minnesfond delat ut kulturstipendiet vartannat år. Stipendiet vill uppmuntra ungdomsgrupper eller enskilda unga eldsjälar från Rättvik.

Föreningen Hela Rättvik Rullar fick stipendiet för sitt engagemang att inspirera barn och unga i Rättvik och därmed ge dem möjlighet till meningsfull fritidssysselsättning.

Föreningen grundades 2013 av tre killar på högstadiet med visionen om att bygga en skatepark i Rättvik. Sedan dess har föreningen bara vuxit sig större.

På 80-talet kom skejtare från hela världen för att gå på Eurocana summercamp i Rättvik. 2016 gjorde Eurocana comeback och föreningen har varit med och arrangerat Eurocana Summer Reunion fyra år i rad.

Men likt andra sporter behövs en anläggning. Johan Hendriks, ordförande i föreningen har en vision: ”Jag är övertygad att det kommer att bli Sveriges vackraste belägna skatepark. Vi fick faktiskt bidrag ifrån minnesfonden 2014 när föreningen var nystartad och det känns häftigt att fem år senare står vi här igen”.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel