Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedman räddade viktig poäng åt Vansbro

Vansbro tog en poäng, 1–1, borta mot Ljusne när kvalet till division 3 inleddes på lördagen.
Kvitteringen kom fyra minuter före slutet genom Robert Hedman.

– Ett viktigt mål som var guld värt. För nu har vi trots allt saken i gena händer, säger Vansbros tränare Tomas Hultgren.

Om "Hulta" var nöjd med en poäng så var han inte helt nöjd med laget prestation.

– Vi gör ingen bra match, inget som fungerade som det skulle. Vet inte om vi var tagna av stundens allvar.

Kvalet spelas i en enkelserie med fyra lag, förutom Vansbro och Ljusne är det Årsunda och Kungsgården där seriesegraren går upp i division 3.

Laget som kvalar för att hålla sig kvar i trean, i det här fallet Kungsgården har fördelen med två hemmamatcher. Det har även "bästa kvallag" från fyran, Årsunda. Det innebär att Vansbro och Ljusne har två bortamatcher och en hemma. Nästa kvalmatch för Vansbro är Kungsgården hemma på lördag. Sedan avslutar man borta mot Årsunda lördagen därpå.

– Att vi fick oavgjort gör det lättare att träna på i veckan inför matchen mot Kungsgården. Vi tränar i Äppelbo för Vanåvallen är inte bra, den har varit vattensjuk hela säsongen, säger Tomas Hultgren som efter matchen mot Ljusne ville lyfta fram målvakten Emil Magnusson samt Martin Magnusson.