Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wictoria i Sveaparken

/
  • Minicykel. Clownen kom in med en jättecykel och bytte ner sig till allt mindre.  Foto: Staffan Alberts
  • Ryska clowner hälsade på barnen.  Foto: Staffan Alberts
  • Pavel Doubek piskade sin häst till att göra olika konster.  Foto: Staffan Alberts
  • Kineserna var bäst. Gao-Chen hette akrobat gruppen från Kina.  Foto: Staffan Alberts
  • Svindlande konster. Paret Olshansky åkte rullskridskor på en liten platta.  Foto: Staffan Alberts

Annons

Det luktade som det ska lukta på en äkta cirkus. En blandning av häst, sågspån, popcorn och sockervadd. Barnen sprang runt med blinkande propeller innan showen satte igång. Men så fort trumvirveln började och cirkusdirektören slet upp ridån, riktades alla ögon mot manegens mitt.

De som imponerande mest var de fyra kinesernas luftakrobatik och diabolokonster. Röda tyger hängde från taket, och med dessa svingade och snurrade de sig upp och ner, in och ut på ett snillerikt sätt. Utan säkerhetslinor utfördes halsbrytande konster med stor finess och lätthet.

Clownnumren var tyvärr ganska tama. De ramlade inte och slog sig tillräckligt mycket helt enkelt. Underhållningen bestod av små pudlar som sprang in i manegen och snodde clownernas picknick, roligare än så blev det inte.

Ryskan som dresserade de små pudlarna var ståt vassare. Allra bästa var hon med de vackra duvorna, som lydde hennes minsta vink.

En cirkus utan hästar är svårt att tänka sig. På den här cirkusen var det cirkusdirektören själv som piskade sina hästar till att ställa sig på pallar och dylikt.

Mer läsning

Annons