Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vardagspsykologi nyckeln till framgång

/
  • Moment. Tre moment fler per övning resulterar i totalt 1200 extra moment på 400 träningar konstaterar Leif Boork.  Foto: Mikaela Larm
  • Personlig. Jag kan ju inte råda för att jag ser så sur ut varje gång kvällstidningarna tar en bild, då är det lätt att tro att jag är en argsint typ, ursäktade sig Leif Boork.  Foto: Mikaela Larm

Annons

- Här om veckan målade vi om väggarna i omklädningsrummet tillsammans, det kostar litet, men har stor effekt, berättar Leif Boork till de 75 besökarna som kommit till Martin-Koch gymnasiets aula.

Leif lyfte också fram vikten av spelarnas förståelse för att kunna ta ansvar. Som tränare måste man kunna sälja in idén om hur laget ska spela enligt Leif. Om spelarna blir beordrade utan att själva känna att de vill, blir det svårt att hitta motivationen och viljan att ta i det lilla extra.

- En spelare som gör vad som krävs för att hålla glansen uppe, men inte är beredd att ge det lilla extra i varje moment kallar jag för en 80 procent bubbla, berättar Leif Boork.

På en tavla presenterades sedan hur en 80 procent bubbla på träningen skjuter ett bra skott och sedan förnöjt åker till båset och hänger och snackar till dess att det är hans tur igen. Den ideala lagspelaren skjuter istället sitt skott, tar returen och backar i nästa moment upp sin medspelare.

- Om man på ett år med laget har 400 träningar och lägger på tre moment extra i varje övning kan ni ju bara räkna ut vad många moment 80 procent bubblan missar, och det som händer på träning händer på match, varnar Leif Boork.

En timme gick snabbt, men Leif Boork hade en match att tänka på i Sparbankshallen.

- Kom dit så får ni se resultatet av ett vinnande ledarskap där alla ger det lilla extra, avslutade han med glimten i ögat.

Mer läsning

Annons