Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga cirkusartister roade i Ulvshyttan

/
  • Koll på kloten. Meteorer kallas de två kloten i vardera ändan på ett rep. Ludvika minicirkus visade prov på hur meteorerna kan användas.
  • Ung cirkusartist. 14-åriga Amanda Ström började i cirkusen för sex år sedan då hon flyttade från Stockholm till Ludvika.
  • Aj, aj, aj. Clownerna förbereder sig för sitt akrobatnummer genom att retas med varandra.
  • Kommer år efter år. Ludvika minicirkus håller traditionen med ett årligt uppträdande i Ulvshyttan vid liv. I lördags var det ett trettiotal barn och ungdomar som visade upp sina konster på hembygdsgården.
  • Snurrigt. Numret med rockringarna fick stora applåder. Efteråt bjöds även några tjejer ur publiken upp för att testa.

Annons

De brukar komma varje år. Det är sjunde gången nu, var det någon som sa i bussen på vägen till Ulvshyttan. Ett trettiotal cirkusartister mellan sex och 18 år som tränar hårt för att komma med i Ludvika minicirkus varieté, den som brukar turnera även utomlands.

Den korta föreställningen håller högt tempo och bjuder på flera akrobatiska formationer, kullerbyttor och hjulningar. En antipodist har ett eget nummer. Det är en jonglör som ligger på rygg och använder fötter i stället för händer.

Amanda Ström som ska fylla 15 år i höst, tränar två gånger i veckan. Fast inför en föreställning blir det något extra pass.

- Jag bodde i Stockholm förut och där höll jag på med redskapsgymnastik, berättar hon.

Amanda ville fortsätta med gymnastik när familjen flyttade till Ludvika för sex år sedan. Det var då hon kom i kontakt med Ludvika minicirkus. Hon vet att det finns cirkusgymnasium. Något hon får fundera på nästa år då hon slutar nian.

Mer läsning

Annons