Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två män åtalas för omfattande häleri

Två män hemmahörande i Hedemora åtalades på fredagen för häleri vid Falu tingsrätt. Värdet av de varor de åtalas för ligger kring 70 000 kronor.

Annons

I mitten av december stals en del varor från en butik vid Dalahästen i Avesta. Det rörde sig om ett par sportväskor samt en del kläder. Värdet av det stulna uppgick till runt 700 kronor. Varorna hittades sedan hos de nu åtalade männen. Åklagaren gör gällande att de har köpt varorna, trots att de varit medvetna om att det rört sig om stöldgods.

I samband med en husrannsakan hos de misstänkta hittades omkring 750 föremål som antas vara stöldgods. Det rör sig huvudsakligen om smink, rakblad, hygienartiklar, USB-minnen, batterier med mera till ett värde av minst 68 000 kronor.

De båda männen, en i 20-årsåldern, den andra i 40-årsåldern, har nekat till brott under förundersökningen. Männen är inte svenska medborgare och i det fall att de döms för häleri yrkar kammaråklagare Margareta Brolin att de båda männen utvisas, med stöd av utlänningslagen.

"Gärningen är av sådant slag och omständigheterna sådana att det kan antas att de kommer att göra sig skyldiga till fortsatt brottslighet här i riket", skriver hon i stämningsansökan.

Mer läsning

Annons